CHINAWAIYU —— 小语种学友的家园
站点首页  &收藏本站

 

芳 思 首 页
小语种淘宝网店

小语种电子词典
小语种学习资料
小语种键盘贴膜
小语种实体键盘
小语种教材图书试题
小语种影视歌曲综合
法语 意大利语 西班牙语 葡萄牙语 德语 俄语 荷兰语 波兰语 瑞典语
希腊语 丹麦语 挪威语 芬兰语 捷克语 乌克兰语 匈牙利语 罗马尼亚语 克罗地亚语
拉丁语 冰岛语 立陶宛语 保加利亚语 塞尔维亚语 爱沙尼亚语 斯洛文尼亚语 更多 >>
韩语 日语 泰语 越南语 阿拉伯语 波斯语 印尼语 马来语 土耳其语
希伯来语 乌尔都语 普什图语 僧伽罗语 柬埔寨语 乌兹别克语 缅甸语 更多 >>
斯瓦希里语 班巴拉语 豪萨语 祖鲁语 克里奥尔语 阿非利卡语 更多>
西 >>>
小语种家教
微 博
 

主题: 丹麦国旗由来---中丹麦对照
六月十五日是丹麦的“维尔德玛日”,这一天是以丹麦国王维尔德玛·萨亚(胜利之意)的名字命名的,他于1202年-1241年期间任丹麦国王。
罗马教皇授命维尔德玛王或开赴巴勒斯坦参加与穆斯林的征战,或率军前往在利沃尼亚(英文
Livonia,今爱沙尼亚)清剿异教徒。维尔德玛王选择了后者,因为长久以来他一直渴望将爱沙尼亚置于丹麦的统治之下。历史是如下讲述的:1219年夏,维尔德玛王率15,00艘战舰(横渡波罗的海)亲征爱沙尼亚。抵达后,丹麦人在塔林附近建造了一座城池,名叫“柳丹尼斯Lyndanisse”。塔林的意思可以解释为“丹麦的城市”,现为爱沙尼亚共和国的首都。
1219年 6月15日,爱沙尼亚人与丹麦人在柳丹尼斯附近展开了一场决定双方命运的生死决战。由于交战双方势均力敌,以致久久不能决出胜负。此时,年迈的丹麦大主教阿纳斯·苏纳森站在一座小山坡顶上祈求上帝帮助丹麦人夺取胜利。他长时间地合掌高举双臂为丹麦人祈祷好运,但不久他就累得不行、高举的双臂无奈地不断下垂,他又一次次顽强地举起。随之,周围的一些人也出手扶住他的手臂协助他继续祈祷。最后,上帝终于向丹麦人伸出了援助之手:一面旗帜从天而降,旗子的底色为红色,上面有一个白十字,同时一个来自上天的声音说,旗帜可以为丹麦人带来胜利。丹麦的将士闻说后倍受鼓舞,最终获取了大胜。维尔德玛王大喜,于是他宣布,由于这面旗帜赏赐给丹麦人胜利,今后将其作为丹麦的国旗。
1229年-1346年的一百多年间,爱沙尼亚一直处于丹麦的统治之下。
今天,被丹麦人称为“丹呢波Dannebrog”(此中文译名取自博友“地球上的石头”《我看丹麦——丹麦简介》)的丹麦国旗是世界上历史最悠久的现役国旗,,而“维尔德玛日”也就顺理成章地成为丹麦国旗的生日,丹麦人认为丹麦国旗是上帝的恩赐。
昨天,丹麦国旗业已度过了其第790个生日。
原文:
I day er det mandag d. 15. juni, Valdermarsday.
Dagen er opkaldt efter den danske konge, Valdermar Sejr, som var konge fra 1202-1241.
Paven i Rom havde opfordret kong Valdermar til at deltage i kampen mod muslimerne i Palæstina eller kæmpe mod hedningene i Livland, som i dag hedder Estland. kong Valdermar valgte det sidste, da han længe havde ønsket at få Estland under dansk kontrol. His torien fortæller, at kong Valdermar i sommeren 1219 sejlede til Estland med 1.500 skibe. Danskerne buggede en borg ved et sted, der hedder Lyndanisse ved Tallinn. Tallinn betyder "den danske by" og er i dag Estlands hovedstad.
Den 15. juni 1219 var der et slag mellen esterne og danskerne ved lyndanisse. Slaget stod længe lige, for begge parter var lige stærke. På en bakketop bad den gamle danske ærkebiskop, Andres Sunesen, til Gud om at danskerne ville vinde. Så længe, han løftede armene, gik det godt for danskerne, men når han blev træt og sænkede armene, gik det tilbage for dem. Nogle hjælpere holdt fast i den gamle mands arme og løftede dem op. Så sendte Gud hjælp til danskene: fra himlen faldt et flag ned; et rødt flag med et hvidt kors, og fra himlen hørtes også en stemme, som sagde, at det flag ville give danskerne sejren. Det gav danskerne styrke, og de vandt en stor sejr. kong Valdermar sagde, at dette flag, der gav danskerne sejren, skulle være det danske flag.
Estland hørte under Danmark fra 1229-1346.
Dannebrog, som det danskeflag hedder, er det ældste flag i verden, og Valdermarsdag er flagets fødselsdag; dagen, hvor danskerne fik deres flag af Gud.
I dag bliver flaget altså 790 år gammelt.|
发布日期: 2010/9/17 13:32:02 人气: 2729